2021-03-20 08:36:33• hírek • Szatmár.ro

Fedett tanuszoda épülhet Szatmárnémetiben

Ami éveken keresztül csak egy merész álomnak tűnt, az hamarosan valósággá válhat: fedett tanuszoda épülhet Szatmárnémetiben!

Kereskényi Gábor polgármester közösségi oldalán tett bejegyzésében tájékoztatott a helyi tanács tervéről, mely szerint tanuszoda építésének jóváhagyásáról döntene soron következő ülésén (március 25.) a városi testület. A mennyiben a tanácsosok rábólintanak a projektre, az önkormányzat az Országos Beruházási Társaság (CNI) számára egy telket ajánlana fel az építkezésre.

„A Városi Tanács következő ülésén napirendre kerül az a határozattervezet, amelynek elfogadása esetén a tanács biztosítja a Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium kötelékébe tartozó Országos Beruházási Társaság számára a helyszínt és a feltételeket a „Kísérleti projekt - Tanuszoda építése, Szatmárnémeti, Lalelei utca (NEPI bevásárlóközpont környéke) 2. szám” elnevezésű projekthez. Egy rendkívül fontos lépés annak érdekében, hogy megvalósulhasson a szatmáriaknak egy több évtizedes álma!” – olvasható Kereskényi Gábor bejegyzésében.

Amennyiben tehát helyi szinten rábólintanak a tervre – és miért ne tennék – esély nyílna rá, hogy néhány éven belül egy új és hasznos létesítménnyel gazdagodjon a város. Viszont még mielőtt megbabonázna minket ez a gondolat, gyorsan jusson eszünkbe, hogy a projekt kivitelezését ugyanaz az állami beruházási vállalat végezné el, amelyik néhány évvel korábban az Olimpia-stadion felújításával kapcsolatosan is tett már ígéretet, amelyet akkor is sokan komolyan vehettek, hiszen látványos makett is készült a tervről. Természetesen a sportlétesítmény azóta sem lett felújítva, sőt állapota egyre inkább romlik.

Viszont azt is hozzá kell tennünk, hogy azóta a városvezetés is változott Szatmárnémetiben: talán az RMDSZ ügyesebben lobbizik majd a tervek megvalósításáért, mint annak idején elődjeik. Reménykedjünk!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: